Na intervencije s 410-konjsko zverino

Novo gasilsko vozilo GVC2 znamke Scania je bilo prejšnji teden predano v operativno uporabo prostovoljnemu gasilskemu društvu Pesje. Predsednik PGD Pesje Žan Polc je ob novi pridobitvi v društvu povedal, da je to izjemnega pomena za lokalno skupnost, predvsem za gasilce, saj gre za zelo tehnološko dovršeno vozilo. Gasilska cisterna GVC2 znamke Scania s 410 konjskimi močmi lahko pelje do 5000 litrov vode in je opremljena z vso sodobno opremo, ki jo gasilci na intervencijah potrebujejo. »Takšno vozilo pride do izraza predvsem na gozdnih terenih, kjer nujno potrebujemo vodo,« dodaja predsednik društva.

Dogodek ob prevzemu vozila je potekal v dvorani krajevne skupnosti Pesje. Na prireditvi so bili člani gasilske organizacije, predstavniki MO Velenje, vsi finančni sponzorji in botri. Prireditev je bila zahvala vsem, ki so pomagali z donacijami pri nakupu vozila. Gasilci se še posebej zahvaljujejo MO Velenje, ki po besedah predsednika PGD Pesje vzorno skrbi za zagotavljanje opreme gasilcev in je pomagala pri nakupu novega vozila. K nakupu vozila so pripomogla tudi lokalna podjetja, krajani in krajanke ter posamezniki z zlatim, s srebrnim in z bronastim botrstvom, zato gre zahvala tudi njim.

Lani kar 94 intervencij

Lansko leto je bilo za gasilce v Šaleški dolini precej turbulentno, posledično jim je na intervencijah ob naravnih ujmah nastalo za nekaj deset tisoč evrov škode na opremi. Gasilci PGD Pesje so imeli 94 intervencij, od tega 84 ravno v tistih najbolj kritičnih dneh avgusta, ko je prišlo do naravne nesreče večjih razsežnosti.

Prevzem novega vozila predstavlja hkrati slovo od starega vozila. Stara cisterna bo odslej služila prostovoljnim gasilcem iz Sivice na Hrvaškem. To je bila gasilska cisterna Iveco, ki je bila v uporabi od leta 1996.