Muzej Velenje vabi

Danes, 20. novembra, je Muzej Velenje objavil novembrsko epizodo Muzejskih odmevov z naslovom Nagrada Živa 2023. Jutri, 21. novembra, velenjski muzealci vabijo na Klepet pod arkadami z gostom Marjanom Klepcem. V nedeljo, 26. novembra, na Grilovi domačiji pripravljajo srečanje Mladih muzealcev z naslovom Zima na Grilovi domačiji. Sodelavci Muzeja Velenje so v sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije in Oddelkom za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani pomagali pri konservatorski obdelavi predmetov poplavljene Brunejeve kovačije na Ljubnem ob Savinji.

Danes, 20. novembra, je Muzej Velenje objavil novembrsko epizodo Muzejskih odmevov z naslovom Nagrada Živa 2023. Alma Javornik je gostila direktorico muzeja Tanjo Verboten. Pogovarjali sta se o podelitvi nagrade Živa za najboljši slovanski muzej 2023, na kateri je Muzej Velenje prejel posebno priznanje za vodenje in učinkovitost ekipe. Pregledali sta tudi muzejsko dogajanje v letu 2023 in orisali načrte za prihajajoče leto 2024.

Jutri, 21. novembra, velenjski muzealci ob 18. uri vabijo na Klepet pod arkadami. Gost novembrskega pogovornega večera bo Marjan Klepec, dolgoletni direktor Rdeče dvorane, prejemnik grba Mestne občine Velenje za dolgoletno delo na področju športa in kulture ter pomemben prispevek k delovanju lokalne skupnosti. Pogovor bo vodil kustos Muzeja Velenje Damijan Kljajič.

V nedeljo, 26. novembra, Muzej Velenje ob 10. uri vabi na Grilovo domačijo, kjer pripravljajo srečanje Mladih muzealcev. V okviru dogodka z naslovom Zima na Grilovi domačiji bodo pred začetkom adventnega časa pripravili delavnico izdelave adventnih venčkov ter se pogovarjali o običajih in opravilih v zimskem delu leta. Cena srečanja je 3 evre, vpisnina za celo leto pa 15 evrov.