Morilec stari znanec policije

Celje/Velenje, 28. decembra – Velenjčan, ki je v nedeljo zgodaj zjutraj v Zdravstveni dom Velenje pripeljal mrtvo 33-letno partnerko in povedal, da jo je ubil, je stari znanec policije. Policisti so doslej glede dogodka ugotovili še, da sta se partnerja sprla na koncertu v Velenju, na poti domov pa je 46-letnik s partnerko fizično obračunal. Ta je umrla zaradi zadušitve.
Na Policijski postaji Velenje so v nedeljo nekaj pred 4. uro zjutraj prejeli obvestilo Zdravstvenega doma Velenje, da je moški k njim pripeljal mrtvo žensko in povedal, da jo je ubil. Dežurna ekipa je poskušala 33-letnico oživljati, vendar je bilo prepozno.
Po obvestilu so bili na kraj dogodkov napoteni policisti in kriminalisti, prav tako sta se ogleda udeležili preiskovalna sodnica in dežurna tožilka, je na današnji novinarski konferenci Policijske uprave (PU) Celje povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije PU Celje Milan Vogrinec.
Opravili so več hišnih preiskav in ogledov, policisti pa so doslej ugotovili, da sta izvenzakonska partnerja v soboto zvečer odšla na koncert v velenjsko Rdečo dvorano. V nedeljo nekje po 2. uri sta se sprla, zaradi česar sta se peš odpravila proti domu. Na Prešernovi cesti v Velenju, v neposredni bližini vrtca Najdihojca, je osumljeni 46-letnik fizično obračunal s 33-letno partnerko.
Po dejanju jo je pustil na kraju in odšel po vozilo v garažno hišo ob Rdeči dvorani. Nato jo je odpeljal najprej do doma in zatem do zdravstvenega doma. Pred tem je na družbenem omrežju še objavil zapis.
Sodna obdukcija je pokazala, da je 33-letnica dobila več poškodb glave in da je umrla zaradi zadušitve. Osumljeni umora je pridržan, danes ga bodo policisti s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Grozi mu najmanj 15 let zaporne kazni.
Kot so še pojasnili na celjski policijski upravi, so policisti osumljenega v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja in s področja premoženjske kriminalitete, bil pa je tudi pravnomočno obsojen.
Vogrinec je danes povedal še, da otroci v dogajanje niso bili neposredno vpleteni, da pa so z namenom zaščite otrok o tem obvestili vse pristojne službe. Povedal je še, da so policisti maja in junija letos s strani umorjene prejeli prijavo zaradi psihičnega nasilja in da so takrat policisti zbrali obvestila in podali kazensko ovadbo na tožilstvo.
To je letošnji tretji družinski umor na območju PU Celje.