Maturanti, bodite ponosni nase!

Znani so rezultati poklicne in splošne mature in na velenjskem šolskem centru so z rezultati lahko zelo zadovoljni. Ravnatelji šol in profesorji čestitajo vsem, ki so maturo opravili v spomladanskem roku, posebej devetim zlatim in petim diamantnim maturantom, tistim, ki je niso opravili v tem roku, pa želijo vso srečo na jesenskem roku.

Poklicno maturo je na Šoli za strojništvo, geotehniko in okolje opravljalo 44 dijakov. 41 je bilo uspešnih in trije so dosegli vse možne točke. To so diamantni maturanti Maks Mastnak iz programa Okoljevarstveni tehnik ter Urh Rezoničnik in Florijan Podbregar iz programa Strojni tehnik, ki je eden od treh dijakov v Sloveniji, ki so pri slovenščini dosegli vse možne točke.

Na Šoli za storitvene dejavnosti je šolanje zaključilo 38 maturantk in maturantov. Staša Rep, dijakinja programa Gastronomija in turizem, je postala zlata maturantka.

Na Elektro in računalniški šoli je poklicno maturo opravljalo 84 dijakov. 71 je bilo uspešnih. Med njimi je dosegel vse možne točke in prejel naziv diamantni maturant Andraž Osetič iz programa Tehnik računalništva.

Rezultat spošne mature na Gimnaziji je odličen. Od 92 kandidatov je bilo 85 uspešnih, kar predstavlja 92,4 % in je nad slovenskim povprečjem (91,6 %). Na umetniški gimnaziji so maturo opravili vsi. Osem je zlatih maturantov, ki so dosegli 30 točk in več. To so Denis Balant, Anastazija Gračner, Lenart Frankovič, Jakob Cesar, Hana Marovt, Vid Verdnik, Oskar Žerak Urbanc in izjemni Enej Hudobreznik, ki je dosegel vse možne točke in s tem naziv diamantni maturant.