Marčni sejmi kličejo

Na Celjskem sejmu bo med 15. in 17. marcem 2024 potekalo pet sejmov. Vse jih boste lahko obiskali z eno vstopnico – Festival kave Slovenija, Altermed & Flora, Dnevi lovstva, Dnevi športnega strelstva in ApiSlovenija.

18. Altermed & Flora: Odkrijte pot do zdravega življenja

Sejem že leta dviguje zavest o pomembnih temah našega zdravja. Tako boste na sejmu Altermed & Flora spoznali širok nabor izdelkov in storitev s področij alternativne medicine in naravne samooskrbe. Mednje sodijo prehranski izdelki in dopolnila, naravna kozmetika, kozmoterapija, zelišča in rastlinska zdravila, kristali, poldragi kamni, zdravilni kamni, meteoriti, med in izdelki iz čebeljega voska, zdravstveni turizem, joga, eko čistila, glineni izdelki, sadike, liofilizirano sadje, orodje za oskrbo rastlin, visoke grede, izmenjevalnica semen, eko oblačila in obutev (za otroke in za odrasle), naravna gradnja, eko pohištvo in izdelki za zdravo bivanje, in mnogo več.

Ne smemo prezreti niti raznolike ponudbe segmenta Flora, kjer boste lahko kupili različne sadike ter se izobrazili o pripomočkih in vzgoji rastlin po naravni poti. Poseben poudarek bo na uporabi bio gnojil za trajnostno in ekološko vrtnarjenje ter na ponudbi izdelkov pridelanih po naravni poti – govorimo o doma vzgojenih bio/eko proizvodih.

7. Festival kave Slovenija

Festival kave Slovenija postavlja nove trende pri pripravi in pitju kave. Festival bo strokoven, poučen in poln novitet, v tej luči petkov dan prinaša zanimiva predavanja, sobotni dan pa se bo odvil v tekmovalnem duhu. Ste se kdaj vprašali kako kvaliteta vode in predvsem njen okus vpliva na okus kave, čaja … to boste lahko raziskovali in odkrivali na Festivalu kave, saj z veseljem naznanjamo, da bosta za nami sommelierja vode in čaja. Z nami na Festivalu kave bo tudi nosilec letošnjega Večerovega naziva Bob leta Bojan Lunežnik s svojim znamenitim ginom Swarog.

47. ApiSlovenija – največji strokovni čebelarski dogodek v Evropi

V Sloveniji smo ponosni na bogato čebelarsko tradicijo in izjemno število čebelarjev. Na tem dogodku bomo lahko spoznali najnovejšo opremo, materiale in tehnologije, ki nam pomagajo razumeti, kako skrbeti za naše krilate prijatelje. Ne manjkajo niti predavanja, delavnice ter priložnosti za izmenjavo znanja med strokovnjaki in ljubitelji čebel.

2. Dnevi lovstva

Gre za strokovni sejem v sodelovanju s Komisijo za lovsko strelstvo in lovsko orožje pri Lovski zvezi Slovenija, kjer bo razstavni program zajemal vso opremo in pripomočke, potrebne za uspešen in varen lov. Predstavili se bodo tudi strokovnjaki kinologije in sokolarstva. Ne zamudite tudi Kinološke zveze Slovenije, ki bo predstavljala lovske pasme psov. Če pa boste prisluhnili kakšnemu od lovskih pevskih zborov ali rogistom, se udeležili predavanja ter pojedli dober divjačinski golaž, bo vaš dan popoln!

1. Dnevi športnega strelstva

To bo prvi tovrstni sejem pri nas – sejem za ljubiteljske in profesionalne navdušence športnega strelstva. Na enem mestu boste videli in spoznali najnovejšo ponudbo opreme, pripomočkov in dobrih nasvetov za športno strelstvo. Na sejmu bo prikaz različnih strelskih disciplin, hkrati pa boste lahko tukaj preizkusili veliko opreme za športno strelstvo. Program sejma nastaja v sodelovanju s Strelsko zvezo Slovenije, Slovensko zvezo za praktično strelstvo in Lokostrelsko zvezo, zato lahko pričakujete izjemno vsebino, kjer boste brez dvoma našli dovolj navdiha za svoj prosti čas. Lahko se boste srečali tudi z vrhunskimi športniki, ki dosegajo odlične rezultate po vsem svetu.