Likovni poklon kulturi

Velenje, 7. februarja – Tudi Šaleški likovniki so se v sodelovanju z Zavodom za kulturne dejavnosti Šaleške doline in velenjsko izpostavo Javnega sklada za kulturne dejavnosti na svoj način poklonili kulturi in umetnosti. V sklopu dogodkov, s katerimi smo v Šaleški dolini počastili slovenski kulturni praznik, so v Vili Bianca odprli razstavo Krajina – Pokrajina. Odprtje je pospremil nastop kvarteta saksofonov glasbene šole Frana Koruna Koželjskega in nagovor predsednika Društva Šaleških likovnikov, Saliha Biščića.

Razstava na ogled ponuja 25 likovnih del, nastalih na januarski delavnici pod mentorstvom akademskega slikarja Milana Todića. »Poglavitna dejavnost našega društva je izobraževanje, zato poskrbimo, da se lahko naši člani udeležujejo delavnic in se vedno kaj novega naučijo, tako začetniki kot tudi tisti, ki ustvarjajo že vrsto let in so z nami od samega začetka. Z Milanom Todičem, ki je vodil delavnice, sodelujemo že več let in ga večkrat povabimo k sodelovanju. Te so bile tudi letos zelo zanimive in mislim, da so nastala čudovita dela. Že pred novim letom, ko smo naredili plan dela, smo se dogovorili, da bomo ta dela postavili na ogled širši javnosti. To je naš poklon, naš prispevek h kulturnem prazniku,« je ob odprtju razstave povedal Biščić.

Razstavljajo: Salih Biščić, Andrej Krevzel, Gregor Kraljič, Milinko Nedeljković, Mirjam Oremuž, Oskar Sovinc, Milena Gaber Štajner, Marta Štruc, Petra Toplak, Nada Zager in Jana Zagoričnik Žičkar.