Lahko so vzor tudi drugim

Franc Špegel (prvi z leve) in Zvone Kodrun (skrajno desno) sta za bronasti znak TZS čestitala Nejcu Pihlerju in Marjani Keršič.

4. februarja 2009 je bilo ustanovljeno Društvo za oživitev in promocijo vasi Škale in v preteklih 15 letih so postali eno najbolj prepoznavnih in dejavnih turističnih društev v Sloveniji. Tako je društvo, ki šteje okoli 70 članov, na njihovi skupščini označil podpredsednik Turistične zveze Slovenije in predsednik Regionalne turistične zveze Saška Franc Špegel. »Vaše sodelovanje s TZS, našo zvezo in drugimi turistični društvi v MO Velenje je močno in ste lahko vzor drugim,« jih je še pohvalil. Pohvalne besede je izrekla tudi predsednica Turistične zveze Velenje (TZV) Marija Brložnik, poudarila pa predvsem njihovo skrb za digitalizacijo, kar počnejo člani podmladka društva. »Ta dejavnost je pomembna za ohranjanje spomina na preteklost in utrip lokalnega okolja,« je dejala. Napovedala je še skupno praznovanje letošnje 40-letnice TZV, ki ga bodo izvedli pred poletjem s sodelovanjem vseh turističnih društev v občini.

Med njihovimi tradicionalnimi prireditvami, ki jih bodo organizirali tudi letos, so Jožefov sejem, Noč knjige, Škalska pravljica s srečanjem preseljenih Škalčanov, počitniške dejavnosti za otroke in Jesen na vasi, ne manjkajo pa tudi na številnih prireditvah v organizaciji TZV, RTZ Saška in Zavoda za turizem Šaleške doline.

Posebej močna je sekcija izdelovalk rož iz papirja, ki bo letos zaznamovala svojih 10 let delovanja in prav tako sodeluje na številnih prireditvah širom Slovenije.
Odlično delo društva Revivas je prepoznala tudi TZS, zato je ob koncu skupščine Franc Špegel predal bronasta znaka TZS dvema članoma: Marjani Keršič in Nejcu Pihlerju.