Kunigunda »straši« ob Škalskem jezeru

Velenje – Danes se je v Velenju Pod sloganom Zdrava pamet, odprto srce začel 23. festival mladih kultur Kunigunda, ki je od nekdaj slovel po odkrivanju novih priložnostnih prizorišč, kulturno-umetniških intervencijah v središču mesta, uličnih uprizoritvah in postavljanju manj znanih kulturnih praks. Tokrat se organizatorji programa niso mogli razpršiti po mestu. Koncertni in ostali uprizoritveni program so izpred eMCe placa preselili v Letni kino. V mestu ostajajo le ustvarjalne in intermedijske delavnice ter prikaz urbanih športov na Titovem trgu.

V Letnem kinu se bo med festivalom zvrstilo 6 koncertnih večerov, na katerih bo nastopilo 13 glasbenih skupin. Obetata pa se tudi filmska in dramska uprizoritev.

Festival drevi ob 19. uri v letnem kinu ob Škalskem jezeru odpirajo DJ Mrigo, Slamuraji in Damir Avdić. Tam bodo v soboto ob 20.15 nastopili Vasko Atanasovski & The Uncles From The Dark, v nedeljo ob 20. bo filmski večer, v ponedeljek ob 20.30 pa koncert britansko-avstrijske glasbenice Alicie Edelweiss. V soboto ob 12. uri se bo na Titovem trgu začel zanimiv skate session. V ponedeljek ob 19. uri pa bodo v Emce placu odprli Zavetišče za odvržene rastline.

Koncerte v Letnem kinu bodo pripravili še v četrtek, petek in soboto, vmes pa še druge zanimive dogodke.

Festival mladih kultur Kunigunda je največji projekt Mladinskega centra Velenje.