Krog prijateljev Bruna Gröninga deluje tudi v Velenju

Čeprav danes uradna medicina dela čudeže in ozdravi veliko bolezni oziroma olajša veliko zdravstvenih težav, da lahko z njimi kakovostno živimo, bolniki velikokrat poiščejo pomoč tudi v alternativnih vejah zdravljenja, pri različnih terapevtih. Mnogi verjamejo, da jim pomagajo tudi pozitivna naravnanost, pogovor z ljudmi z enakimi težavami, energija narave, vera in ljubezen.

Bruno Gröning (1906–1959) je bil nemški čudežni deček in kasneje moški, ki je v sebi nosil silne energije. Zelo je bil povezan z naravo, nekoliko jasnoviden in zaradi vseh svojih danosti v svojem času tudi nerazumljen. Kot pravijo, je prevajal energijo tistemu, ki je v to verjel in bil pripravljen to energijo sprejeti vase. Ljudje so spremenili način življenja, spustili bremena, olajšali zdravstvene težave in celo ozdraveli.

Danes povsod po svetu deluje ogromno skupin Bruna Gröninga, v katerih se pod imenom Krog prijateljev zbirajo na pogovorih ter med seboj in navzven širijo pozitivno energijo. Njihov moto je, da dobre misli vodijo k dobrim besedam, te pa v dobra dejanja.

Bruno Gröning v Sloveniji

O fenomenu Bruna Groeninga je bilo posnetih več filmov, ki so dostopni na YouTubu. Pred leti je bil eden predvajan v Velenju, organizirali so medicinsko predavanje.
»Tudi v Sloveniji je več teh skupnosti. Ožji krog te skupnosti ima sedež v Slovenj Gradcu, tja pa spadajo koroški kraji in tudi Velenje,« je povedala članica skupnosti Breda Erjavec. V prostorih Društva upokojencev Velenje potekajo vsake tri tedne dvourna pogovorna srečanja. »Pogovarjamo se o tem, kaj se nam je dobrega zgodilo, kaj smo doživeli. Vse se dogaja po redu, ki ga je zagovarjal Bruno Gröning, začne se z glasbo, s pesmijo in z uvodnim nagovorom, nato pa se pogovarjamo. Ljudje si takšnih srečanj želijo in verjamejo, da jih okrepijo in jim pokažejo, da je na svetu tudi dobro, saj je vedno več slabih odnosov, bankrotov, kriz, bolezni, ločitev in sporov,« vabi Breda Erjavec.

Če želite več izvedeti o tem, kako je Bruno Gröning pomagal ljudem, kako ta skupnost deluje in če se jim želite pridružiti, vabljeni na informativno predavanje z zdravnikom Pot do telesnega in duševnega zdravja, ki bo v Dvorcu Bukovje v Dravogradu v soboto, 9. marca, ob 18. uri. Vstop je prost.