Kaj lahko preberete v novi številki Našega časa?

Naš čas vas že čaka pri vašem prodajalcu časopisov. Naročite ga lahko tudi na telefonski številki 03 897 17 50.

Pričakovanja mladih od prihodnje oblasti
Lanski referendum o vodah je pokazal, da se mladi znajo in zmorejo angažirati, kadar so za to dovolj motivirani in nagovorjeni. Bodo tokrat izkoristili svoj volilni potencial?

Javnost mora v procesu prestrukturiranja videti sebe
Akademija Finance je 29. marca v Domu kulture Velenje organizirala regijski forum na temo Kako se SAŠA regija pripravlja na pravičen prehod, kakšna naj bosta pot izstopa iz premoga in prestrukturiranje regije. Rdeča nit dogodka je bila nacionalna strategija o izstopu premoga, ki za to predvideva leto 2033.

Podjetja se selijo v poslovno cona Stara vas
Veliko priložnosti in možnosti za nova delovna mesta ponuja poslovna cona Stara vas, kjer občina načrtuje 2000 delovnih mest.

Gostinski kruh ni najlažje zaslužen kruh
Pogovarjali smo se z Mitjo Acmanom –barmanom po srcu, ki rad preizkuša nove stvari. Z gostinsko dejavnostjo se ukvarja že trideset let, njihova družinska gostilna pa ima že štiridesetletno tradicijo.

»Tu se je smrt utrudila do smrti …«
V Muzeju Velenje so 22. marca odprli gostujočo dokumentarno razstavo Centra judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor – Razstava pripoveduje zgodbe ljudi iz Slovenije, ki so jih odpeljali v nemško koncentracijsko taborišče Auschwitz – Dopolnjena je z lokalnim gradivom iz Šaleške doline

Velenjski violinist po dolgem času na domačem odru
Jure Smirnov Oštir je v okviru abonmaja Klasika pred domačo publiko ponovno dokazal svoj talent.

Žal smo premalo človek človeku
Pogovarjali smo se z Urbanom Koprivnikarjem, prejemnikom bronastega priznanja Civilne zaščite. Od leta 2006 je član bolničarjev Civilne zaščite Mestne občine Velenje in več kot 20 let prostovoljec na različnih področjih.