Izpad proizvodnje bodo v Gorenju nadomestili

V Gorenju so bili med prvimi, ki so uvedli zelo stroge ukrepe proti širitvi koronavirusa in jih ves čas tudi stopnjevali. Že nekaj časa so vsi delali z zaščitno opremo, tudi v proizvodnji. Kljub temu, da imajo zaščitnih sredstev dovolj, prav tako pa tudi repromateriala, sta se danes vodstvo in sindikat dogovorila, da se proizvodnja do 6. aprila prekine, razen v primeru, če bi v vmesnem času vlada sprejela dodatne ukrepe, ki bi omejevali delovanje industrije.

Delovne dneve, ki na ta način izpadejo v Velenju, Valjevu v Srbiji in Mori na Češkem, bodo nadomestili s prerazporeditvijo terminskega koledarja. Nekateri dnevi, na katere bi sicer imeli dopust, kot na primer pred prvomajskimi prazniki, bodo po novem delovni, nekaj jim bodo nadomestili z dodatnim delom v drugi polovici leta. Tak dogovor je na dopisni seji potrdil tudi svet delavcev.

V času prekinitve proizvodnje pa bodo delo, bodisi na domu, bodisi v podjetju, opravljali tisti zaposleni v režijskih službah, katerih delo je nujno za nemoteno funkcioniranje podjetja. Ob tem bodo upoštevali vse zaščitne ukrepe, ki bodo veljali tudi po ponovnem zagonu proizvodnje.