Gorenju štiri nagrade Red dot

V močni konkurenci več kot 5500 prijavljenih izdelkov z vsega sveta so štirje izdelki Skupine Gorenje – dva pod blagovno znamko Gorenje in dva pod premijsko blagovno znamko Asko – osvojili letošnjo oblikovalsko nagrado Red dot. Strokovna komisija je prepoznala vrhunsko oblikovanje pri Gorenjevih multifunkcijskih pečicah in novi generaciji plinskih kuhališč, hkrati pa so podelili še dve nagradi Red dot Best of the Best za inovativni design za pralne in sušilne aparate Asko. Skupina Gorenje je tako mednarodni pečat kakovosti Red Dot prejela že 18. leto zapored.

Žirija, ki jo je sestavljalo okrog 40 neodvisnih oblikovalcev, profesorjev oblikovanja in specializiranih novinarjev je preizkusila in ocenila vsakega od prijavljenih izdelkov in podelila častno omembo za dobro zasnovane podrobne rešitve, Red dot za visoko kakovostno oblikovanje in Red dot: Best of the Best za vrhunsko in inovativno oblikovanje. Letos se je za omenjene nagrade potegovalo več kot 5500 izdelkov iz 54 držav.

Skupina Gorenje je osvojila štiri nagrade, dve Rdeči piki za multifunkcijske pečice Gorenje ter novo generacijo plinskih kuhališč Gorenje ter dve nagradi Red dot Best of the best za novo generacijo premijskih pralnih in sušilnih aparatov Asko.