Generacijski forum na temo kultura v lokalni skupnosti

Velenje je tudi mesto kulture, saj tu živi in dela veliko kulturnih ter drugih ustvarjalcev, mesto pa ima bogato kulturno dediščino. MOV pa zaradi obdobja, ki je pred nami, ko se bomo morali soočiti z različnimi procesi zaradi zapiranja premogovnika in posledičnega prestrukturiranja regije tudi na področju kulture pred številnimi izzivi. O teh želijo spregovoriti, zato v ponedeljek, 4. decembra, ob 17. uri v Galeriji Velenje pripravljajo generacijski forum na temo kulture in njene prihodnosti v naši lokalni skupnosti. Obiskovalce foruma bo nagovoril tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Foruma se bo udeležila tudi direktorica Direktorata za razvoj kulturnih politik na Ministrstvu za kulturo Republike Slovenije Tjaša Pureber.

Na forumu, kjer se bodo dotaknili različnih tem s področja kulture, ki predstavljajo izzive v Mestni občini Velenje: Pikin festival, Muzej premogovništva Slovenije, energetska sanacija stavb zaščitenih zaradi varstva kulturne dediščine, ipd., želijo postaviti izhodišča, kako naprej, kaj še lahko vsebinsko nadgradimo, kako pridobiti evropska in tudi več državnih sredstev tudi za področje kulture.

Na forum vabijo vse, ki s svojim delovanjem kakorkoli sooblikujejo področje kulture v naši lokalni skupnosti in tudi vse, ki vas kultura v našem mestu izpopolnjuje.