Elektronska različica Puklovega albuma Melt

Dolgoletna glasbena sopotnika in someščana Stane Špegel in Jure Pukl sta do zdaj objavila tri skupne glasbene albume in sodelovala pri več skupnih multimedijskih projektih. Letos je vzporedno s pripravo Puklovega enajstega studijskega albuma »Melt« nastajala tudi elektronska različica tega albuma, poimenovana »ReMelt«. Stane Špegel je glasbo, ki so jo poleg skladatelja in saksofonista Jureta Pukla pod imenom Anorok odigrali še znani ameriški jazz glasbeniki basist Joe Sanders, trobentač Peter Evans in bobnar Nasheet Waits, dehumaniziral, harmoniziral, elektrificiral in transformiral v  multižanrsko glasbeno godljo.

Stane je izvirno glasbo z Juretovega LP-ja »Melt« tudi miksal in masteriziral, pod album ReMelt, ki je Stanetov 23. studijski album, pa se je podpisal kot soavtor, aranžer in producent.
Stane Špegel, znan tudi kot Monom, HouseMouse in Stanislav, je že štiri desetletja aktiven na slovenski umetniški sceni kot skladatelj, instrumentalist, producent in ustvarjalec multimedijskih vsebin. Njegovi samostojni albumi pokrivajo širok spekter glasbenih stilov, 10 albumov je izdal kot član različnih skupin (The Stoj, Fuzzit, Amfibia, Neurobic, BioNet, Dig, Kissik itd.). Kot član kolektiva Microtrip je v zadnjih 25 letih nastopal na vseh večjih festivalih elektronske in eksperimentalne glasbe v Srednji Evropi. Njegove skladbe so izšle na več domačih in mednarodnih glasbenih zbirkah, ustvaril pa je tudi remikse tujih umetnikov, kot so Air, Jamez, Chris Liebing, Sestre, Elevators in Eric Satie. Na mednarodnih glasbenih tekmovanjih je prejel več nagrad.