Dve ponudbi za Avtokamp Jezero

Premogovnik Velenje je v okviru javnega zbiranja ponudb za nakup kompleksa Avtokamp Jezero in zemljišča čolnarna prejel dve ponudbi. Z obema ponudnikoma bo premogovnik šel v nadaljnja pogajanja, so za STA povedali v družbi. Premogovnik je avtokamp prodajal že maja 2017, vendar takrat ni prejel ustrezne ponudbe. Pri tokratni prodaji je bila izhodiščna cena postavljena pri 870.000 evrov za avtokamp, za zemljišče čolnarne pa pri 15.000 evrov. Gre za ograjen prostor za kampiranje velikosti 22.259 kvadratnih metrov, ki ima priključek za elektriko, vodovod in kanalizacijo. V ograjenem prostoru stojita dva objekta in recepcija.

Prodajajo tudi gradbene parcele v Mozirju

Na spletni strani Premogovnika je objavljen tudi razpis za odprodajo dveh večjih gradbenih zemljišč Podrožnik in Žekovec v Mozirju. Kompleks Podrožnik, ki se nahaja v neposredni bližini upravnega centra v Mozirju, sestavljata dve parceli v skupni izmeri 8638 kvadratnih metrov površine. Izhodiščna cena je določena v višini 310.000 evrov.

Kompleks Žekovc, ki se nahaja v bližini spodnje postaje nihalke Golte, pa sestavljajo štiri parcele velikosti 10.289 kvadratnih metrov površine. Izhodišča cena za to zemljišče pa je postavljena pri 200.000 evrov. Rok za oddajo ponudb pa je 6. april.

Odprodaja nekaterih nekdanjih naložb

Premogovnik Velenje tako letos nadaljuje z odprodajo nepremičnin in zemljišč, ki niso v neposredni povezavi z osnovno dejavnostjo pridobivanja premoga. Leta 2016 je Premogovnik Velenje prodal tudi Hotel Oleander v Strunjanu za 1,28 milijona evrov. Kupilo ga je izolsko podjetje Oleander Resort v lasti Igorja Krumpaka.

Celjskemu Eurotasu so prav tako leta 2016 prodali Hotel Barbara v Fiesi; kupnina je dosegla 2,85 milijona evrov.

S Prvo osebno zavarovalnico pa je Premogovnik Velenje februarja 2016 podpisal pogodbo o prodaji Centra starejših Zimzelen v Topolšici.