Dogodki v Muzeju Velenje

Foto: Blaž Verbič

Danes, 19. februarja, je Muzej Velenje objavil novo epizodo Muzejskih odmevov. Gostja muzejskega podkasta je kustosinja Galerije Velenje Kornelija Križnič, ki s koncem februarja odhaja v zaslužen pokoj. V pogovoru sta se z Almo Javornik dotaknili njene poklicne poti, stalne razstave Umetniška zbirka Galerije Velenje/20. in 21. stoletje na Velenjskem gradu in še marsikatere zanimive teme povezane s kulturo.

Muzejski odmevi so dostopni na spodnji povezavi:
Muzejski odmevi EP.37 – Pogovor s kustosinjo Galerije Velenje Kornelijo Križnič (youtube.com)

V sredo, 21. februarja, bodo velenjski muzealci obeležili mednarodni dan turističnih vodnikov. Za vse obiskovalce so pripravili dan odprtih vrat, v okviru katerega ponujajo brezplačen ogled razstav na Velenjskem gradu, v Hiši mineralov in v Muzeju usnjarstva na Slovenskem.

V petek, 23. februarja, bo s pričetkom ob 18. uri v Kinu Velenje potekala projekcija novega dokumentarnega filma o pesniku Karlu Destovniku – Kajuhu z naslovom »Prisluhni natanko, da čuješ glasove«. Pri nastanku filma avtorja Petra Vrčkovnika (scenarij, režija, montaža) so sodelovali tudi sodelavci Muzeja Velenje: dr. Miran Aplinc, Damijan Kljajič, Mateja Medved in Vinko Mihelak. V filmu so bile uporabljene fotografije iz muzejskega arhiva.

V petek, 23. februarja, Muzej Velenje ob 19. uri vabi v Galerijo F-bunker na odprtje fotografske razstave Vida Sajka. Razstava člana velenjskega fotografskega kluba F8 nosi naslov Kot ptica. Razstava je del letošnjega programa ob nominaciji Velenja kot nosilca naziva evropski zeleni list.