Dedek Mraz že na poti v Šaleško dolino

Začel se je zadnji mesec v letu, Velenje zvečer žari v praznični razsvetljavi, ki mesto naredi čarobno. Otroci so v pričakovanju treh dobrih mož, ki razveseljujejo in obdarujejo, pričakali prvega Miklavža. V Šaleški dolini otroke že več kot 70 let obdaruje dedek Mraz, za kar je vedno poskrbela MZPM Velenje, z veliko podporo vseh treh občin Velenja, Šoštanja in Šmartnega ob Paki. Zato bo dobri mož s sivo kučmo in belo brado zagotovo tudi letos poskrbel za veselje številnih otrok in tudi odraslih.

V torek, 12. decembra, bo dedek Mraz izpod Triglava prispel v Šaleško dolino. Pričakali ga bomo na Titovem trgu, kjer se bo program na velikem odru na prostem začel ob 17. uri. Veselo pričakovanje bosta pričarala Boštjan Oder, kot vodja prireditve, in Andreja Zupančič s predstavo in otroškimi pesmimi. Zbrane bo pozdravil tudi velenjski župan Peter Dermol.

Ko se bo dobri dedek odpravil med otroke pod odrom in razveselil z bombončki, bo za glasbeno zabavo poskrbela priljubljena skupina Bepop Ladies. Čeprav je skupina Bepop leta 2005 prenehala z delovanjem, so se dekleta leta 2017 ponovno (priložnostno) združila ob praznovanju 15 obletnice njihovega nastanka. Skupina ponovno deluje od septembra 2019, sedaj pod imenom Bepop Ladies.

Obdaril bo skoraj 1900 otrok

Organizatorji dogodka so MZPM Velenje, Festival Velenje, ŠRZ Rdeča dvorana Velenje, Mladinski center Velenje in MO Velenje.

S prihodom dedka Mraza v Šaleško dolino se bo začel tudi sklop prireditev, ki jih MZPM Velenje pripravlja pod nazivom Veseli december 2023. Dedek Mraz bo na 24 prireditvah v Šaleški dolini obdaril vse otroke od 3. do 6. leta starosti. Skupaj jih je kar 1878, od tega v MO Velenje 1380, v Občini Šoštanj 359 in 139 v Občini Šmartno ob Paki. Osrednji del darila je tudi letos dobra knjiga, dodan je kreativni otroški set. Otroci bodo darila dobili po tem, ko si bodo v domovih krajanov in kulturnih domovih v vseh treh občinah Šaleške doline ogledali predstavo. Te bodo izvedli Gledališče Velenje (Kdo je napravil Vidku srajčico?), Gledališka skupina Pravljični dotik iz Šoštanja (Mišek Matiček peče piškote) in Pravljično gledališče Maje Furman (Pika, pika, piskrček). Po ogledu predstave se bodo lahko družili še z dedkom Mrazom, ki jim bo razdelil darila.

Dobri mož bo obiskal bo tudi vse vrtce in osnovne šole, Čarobno promenado, Dom za varstvo odraslih, domske skupnosti, VDC Ježek … Skupaj bo opravil skoraj 100 obiskov. Poslovil se bo na Silvestrovo, na otroški zabavi, ki se bo na Titovem trgu pričela ob 11. uri.