Darila za novorojenčke in prvošolce

V okviru Pikinega festivala sta tradicionalna tudi dva županova sprejema, in sicer za novorojenčke in prvošolčke. Na Pikino otroško igrišče je bilo minuli teden povabljenih 222 otrok s starši, ki so na MO Velenje oddali vlogo za uveljavitev enkratne denarne pomoči ob rojstvu otroka in soglašali z obdelavo osebnih podatkov (od začetka septembra 2022 do konca avgusta 2023). MO Velenje ob rojstvu otroka družini nameni iz občinskega proračuna 300 evrov, na sprejemu pa so jih obdarili z velenjsko majčko.

Nagovorila jih je podžupanja MO Velenje Aleksandra Vasiljević in vsem zaželela predvsem veliko zdravja, razigranosti in veselo otroštvo. Na Fickovem odru so si obiskovalci lahko ogledali lutkovno-igrano predstavo gledališča Ku-kuc Cepetavček.

Sredinega županovega sprejema na Titovem trgu je bilo veselih 344 prvošolcev, kolikor jih po zadnjih podatkih obiskuje osnovne šole v občini v tem šolskem letu. Že deveto leto zapored vsem učencem in dijakom ob začetku novega šolskega leta občina podari zvezke in subvencionira nakup šolskih potrebščin socialno šibkim učencem, prvošolci pa so v spomin na ta pomemben dogodek v življenju prejeli knjigo Velenjčana Ambroža Kvartiča z naslovom Verzi, vrezani v Velenje. Za veselo razpoloženje je na Kapitanovem odru poskrbela znana izvajalka pesmi za otroke Romana Krajnčan.