Danes nova okrogla miza o energetiki

Šoštanj, 21. marca – Na pobudo Civilne iniciative Šoštanj Občina Šoštanj danes ob 17. uri v Kulturnem domu Šoštanj organizira okroglo mizo, ki predstavlja ključen korak k odprtemu dialogu o aktualnih temah v občini. Na okroglo mizo so povabljeni minister za okolje, podnebje in energijo mag. Bojan Kumer ter vodstva Holdinga Slovenske elektrarne, Termoelektrarne Šoštanj, Premogovnika Velenje, Komunalnega podjetja Velenje in predstavniki Civilne iniciative Šoštanj.

Med ključnimi temami bodo cena toplotne energije, ukrepi glede problematike »slabe energetike« in načrtovana plavajoča sončna elektrarna na Družmirskem jezeru. Namen okrogle mize je spodbuditi konstruktiven dialog med vsemi vpletenimi stranmi in najti skupne rešitve, ki bodo prispevale h kvalitetnemu razvoju Občine Šoštanj.

Župan Boris Goličnik pravi: »Občane vabim, da se okrogle mize udeležijo v čim večjem številu, saj verjamem, da je odprt in odkrit dialog ključen za sprejemanje premišljenih in koristnih odločitev za prihodnost naše občine.
Vprašanj je veliko, na okroglo mizo so povabljeni tudi tisti, ki jih je predlagala civilna iniciativa. Zdi se mi prav, da pridobimo čim več verodostojnih informacij, ki so ključne za skupno sobivanje in razvoj občine.«