Gorenje premagalo Zagreb

Velenje, 6. decembra – Rokometaši velenjskega Gorenja so v današnji tekmi 12. kroga premagali hrvaški Zagreb s 27:26 (14:12).

Velenjčani so nekoliko nepričakovano, a povsem zasluženo na kolena položila favorizirano ekipo iz hrvaške prestolnice, ki je na drugem mestu v regionalnem rokometnem tekmovanju.

Izbranci domačega trenerja Boruta Plaskana so prevladovali v prvem polčasu. Že v 13. minuti so si priigrali tri gole prednosti (7:4), po malce neodgovorni predstavi pa si jih Zagrebčani štiri minute kasneje ujeli in izenačili na 8:8. Do konca polčasa so bile škarje in platno v rokah slovenskih podprvakov, nekajkrat so povedli za štiri gole – prvič v 23. minuti, ko je bilo 12:8 -, na velik odmor pa so se odpravili s prednostjo dveh golov (14:12).

Velenjčani v drugem polčasu niso popustili. V 41. minuti so povišali na 19:15, lepe zaloge v zadetkih pa nato niso zapravili. Njihovi tekmeci iz hrvaške prestolnice so v končnici močno pritisnili in skušali tekmo postaviti na glavo, a gostitelji so zaigrali dovolj modro in v pravih trenutkih dosegali zadetke za letošnjo četrto zmago v ligi Seha.

V domači ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Matjaž Brumen s šestimi zadetki, Niko Medved in Vid Levc sta dosegla po pet golov.

Gorenje kljub zmagi ostaja v spodnji polovici lestvice, na dosedanjih enajstih tekmah je doseglo štiri zmage in doživelo sedem porazov.