Vardar premočan nasprotnik

Velenje  – Rokometaše velenjskega kluba je za predzadnjo domačo tekmo v regionalnem tekmovanju v letu 2017 čakala težka naloga. Gostili so vodilno zasedbo iz Makedonije, Vardar na prvih desetih tekmah te lige še ni izgubil, v Velenje je prišel eden najboljših klubov v Evropi in tudi aktualni evropski prvak zadnje sezone.

Domači strateg Željko Babić ni mogel računati na poškodovanega Roka Ovnička, v taboru Gorenja pa so se zavedali, da v tem dvoboju nimajo česa izgubiti, lahko le veliko pridobijo. Vendar ni šlo. Gostujoča zasedba, ki je v Velenju nastopila zgolj s 13 igralci, se je že na glavni odmor odpravila s prednostjo štirih zadetkov (16:12).

Tudi drugi polčas ni prinesel spremembe. Gostje pa so počasi ušli do neulovljive prednosti in bili na koncu boljši s 30:24.

Nov preizkus velenjske igralce v regionalnem tekmovanju čaka že ta konec tedna, ko bodo gostovali pri srbski ekipi iz Pančeva. V prihodnjem tednu jih nato pred odhodom na novoletni premor čakata še zadnja preizkusa. V sredo bo v Rdeči dvorani gostoval beloruski prvak Meškov, dan kasneje pa se bodo Velenjčani odpravili še na pokalno tekmo v Grosuplje.