Med 100 najhitreje rastočimi 9 podjetij iz regije Saša

Regija Saša – Družba Dnevnik je tudi letos razglasila najhitreje rastoče podjetje v Savinjsko-zasavski regiji za leto 2018. To je postalo podjetje za proizvodnjo avtomobilskih transmisij in avtomobilskih delov GKN Driveline Slovenija iz Zreč.

Na seznamu 100 najhitreje rastočih podjetij v omenjeni regiji je 9 podjetij iz regije Saša, od tega 6 iz Šaleške doline. Najvišje, na 33. mestu, je podjetje Virnek iz Šoštanja, na 40. Gorenje GTI, na 56. Elpa iz Velenja, na 61. podjetje Robicomp, na 76. Plastika Skaza in na 88. mestu Gorenje Gostinstvo. Iz Zgornje Savinjske doline pa na 43. mestu Zadružnik Transport Mozirje, dve mesti nižje podjetje Panatop Nazarje in na 72. mestu Eltrans Solčava. Pri izboru so upoštevali čisti prihodek od prodaje, čisti poslovni izid in indeks rasti v letih 2012 – 2017.

Savinjsko-zasavska regija ostaja regija z največ zlatimi gazelami v Sloveniji, saj so podjetja v 17 letih izbora prejela kar sedem kipcev zlate gazele (od tega po enega podjetji Plastika Skaza in KLS Ljubno).