Brezplačna varna vadba za nosečnice

Žensko telo med nosečnostjo doživlja veliko sprememb: od rastočega trebuščka do bolečin v hrbtenici in medenici, ki so posledica spremenjene telesne drže. Z redno telesno vadbo lahko te bolečine preprečimo in omilimo, vadba pa pripomore tudi k boljšemu psihofizičnemu počutju nosečnice ter ugodno vpliva na razvoj ploda.

Z ustrezno vadbo nosečnica telo pripravi na porod in poporodno obdobje, z redno telesno aktivnostjo pa zmanjša možnost za nastanek gestacijske hipertenzije (tj. povišan krvni tlak v nosečnosti) in nosečniške sladkorne bolezni. Prav tako se znatno zmanjša možnost pojava obporodne depresije. Gibanje v nosečnosti je izrednega pomena, razen v primerih, kjer zdravnik nosečnici to odsvetuje.

Varna vadba v nosečnosti je organizirana vsak torek ob 17.00 in vsak četrtek ob 11.00 v prostorih telovadnice na velenjskem bazenu, pod vodstvom diplomirane fizioterapevtke in magistre kineziologije, ki sta opravili tudi strokovno izobraževanje na temo varne vadbe v nosečnosti. Vadba za nosečnice je brezplačna in podprta s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter sofinancirana iz sredstev Evropskega socialnega sklada.