Zgodba “Gremo v hribe” se nadaljuje na Nanosu

Preživljanje časa v naravi in hribolazenje sta nam Slovencem zapisana v krvi, zato je gibanje Gremo v hribe skozi leta postalo več kot le serija dogodkov. Projekt, ki ga podpira tudi Planinska zveza Slovenije, je postal simbol gibanja, spoštovanja do narave, hribov in predvsem povezanosti, ki jo čutimo v svoji narodni zavesti. Hribovske zabave visoko nad morjem so nekaj posebnega in vsaka izmed njih prinaša posebno izkušnjo. In prav dobre izkušnje so tiste, ki v življenju štejejo!

Po dveh uspešnih dogodkih pred Ruško kočo na Arehu in Tončkovim domom na Lisci, ki se ju je skupaj udeležilo več kot dva tisoč pohodnikov, je povsem jasno, da bodo najbolj vroče zabave letošnjega poletja brez dvoma potekale visoko nad morjem!

Prvi vzpon smo opravili že 20. maja pri Ruški koči na Arehu, kjer so hribovsko pravljico otvorili Natalija VerbotenDejan Dogaja in Modrijani. Poleg odličnih glasbenikov so pohodniki pozdravili tudi obisk domačih nogometašev NK Maribor.

Drugi dogodek se je odvil v soboto, 3. junija, na Lisci pri Tončkovem domu, kjer prav tako ni manjkalo nepozabnih trenutkov. Zavrteli smo se ob glasbi Vilija Resnika, Saše Lendero ter Ansambla Jureta Zajca, do Tončkovega doma pa so skočili tudi naši vrhunski smučarski skakalci Nika KrižnarEma Klinec in Lovro Kos, ki so razveselili vse ljubitelje slovenskega športa.

V soboto, 24. junija, se torej podamo proti Primorski, kjer se bomo povzpeli do Vojkove koče na Nanosu. Hrib, ki je z 1.240 metri takoj za Ruško kočo drugi najvišji vrh, ki ga bomo osvojili v sklopu Gibanja gremo v hribe, prav tako predstavlja samo sredino naše hribovske kampanje.

Tudi Nanos se bo tresel ob ritmih odlične slovenske glasbe, saj vas bodo na odru zabavali Tilen Lotrič, Manca Špik ter Ansambel Javor! Poleg nepozabnih koncertov se boste lahko udeležili številnih zabavnih iger, na dogodku pa bo seveda poskrbljeno tudi za obilo dobre hrane in pijače. Tudi tokrat se boste lahko odžejali z osvežilnimi pijačami Pivovarne Laško.

Poleg izvrstnih glasbenih točk nas bo na Nanosu prav tako pričakalo športno presenečenje! Obiskali nas bodo namreč naši biatlonci Anton VidmarMatic Repnik in Živa Klemenčič! Pripravite gojzarje in pumpar’ce in se vidimo 24. junija ob 10. uri na Nanosu!