Že dvanajsta sezona abonmaja Lepi kamen

»Ko je Zavod za kulturo Šoštanj začel z upravljanjem šoštanjskega Kulturnega doma, je bil ta prazen. Malo prej so ga prenovili, publika se je razgubila po okolju, kjer teče bogato kulturno dogajanje. Zelo smo se trudili s pripravo vsebin, da smo dobili stalne obiskovalce,« na začetku pogovora pove Milojka Bačovnik Komprej, v. d. direktorice Zavoda za kulturo Šoštanj, ki je tudi gonilna sila in idejna vodja abonmaja. Abonma Lepi kamen so predstavili leta 2010, odpadel pa je samo enkrat, in sicer zaradi epidemije.
»Abonma se mi za lokalno okolje zdi izjemno pomemben, saj v prostor prinaša vpogled v gledališko dejavnost iz celotne Slovenije. Domačim ljubiteljem gledališča in kulture zagotavlja dogajanje v domačem kraju, bogati kulturni prostor in ustvarja kontinuirano nadaljevanje kulturnega dogajanja in druženja.«
Letos so zastavili abonma zelo ambiciozno in drugače od prejšnjih let. »Do zdaj smo vključevali tako profesionalna kot ljubiteljska gledališča, vedno pa dodali še kakšen glasbeni dogodek. Letos smo pripravili program samo s predstavami profesionalnih gledališč, za to pa smo se odločili glede na okus naše publike.« Milojka Bačovnik Komprej doda, da bodo letošnje predstave s pridihom komedije, a tudi poučne.

Vpis v abonma poteka od 28. septembra do 18. oktobra v Mestni galeriji Šoštanj.