Več kot 2500 hribolazcev se je veselilo na Šmohorju

Alya je dodatno dvignila energijo pohodnikov. Foto: Sviglo Production

Ugibanj, ali bomo po rekordno obiskanem Nanosu dobili novo najvišjo znamko, je bilo konec že zelo zgodaj, ko je množični zgodnji obisk organizatorje prisilil, da so vodeni program začeli že pol ure prej kot običajno. Do zaključka dogodka pa je pred planinskim domom plesalo, se veselilo in uživalo v prelepem sončnem dnevu več kot 2500 pohodnikov. Do končnega cilja je množica pohodnikov tudi to soboto priromala po različnih pešpoteh, tokrat pa se jim je pridružila še večja karavana kolesarjev. Malo manj kot sto tekmovalcev se je namreč udeležilo že 17. Kolesarskega vzpona Pivovarne Laško na Šmohor, še nekaj pa jih je pedale poganjalo v lastni režiji.

Pečat uradnemu odprtju nove nore hribovske zabave je s svojim zvestim kladivom ob pomoči oskrbnice planinskega doma tudi tokrat udaril legendarni laški pivovar in natočil prvi vrček zelenega zlata Laško 0,0, za glasbeno uverturo pa je poskrbel še sveže odlikovani Ansambel Pik, ki je v začetku meseca postal absolutni zmagovalec 51. Števerjana, enega najbolj eminentnih festivalov narodnozabavne glasbe. Glasbeno štafeto je od Pikovcev prevzel večni šarmer Miki Vlahovič s prijatelji, ki so svoj del nastopa pričeli z legendarno Zeleno deželo, več kot primerno za prekrasno zeleno kuliso preteklega vikenda. Za dodaten dvig energije pred sestopom pa je poskrbela že težko pričakovana in vedno energična Alya, ki si je tako pred nastopom kot po njem vzela čas tudi za fotografiranje s številnimi oboževalci. »Zelo se imamo fajn, vreme nam služi, fešta je prava … Vsepovsod je lepo, ampak na Šmohorju je najlepše,« je povedala simpatična Štajerka, ki je na oder ponovno stopila še isti večer in v dolini odprla sobotni del glasbenega programa na odru Burin.

Zabavo je s prvim natočenim vrčkom zelenega zlata Laško 0,0 odprl znameniti laški pivovar. Foto: Sviglo Production

Tudi tokrat na vrhu Šmohorja ni manjkal niti ambasador dogodka Gremo v hribe – deskar na snegu Rok Marguč. Pa številni športniki, recimo rokometaša Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško Gregor Krečič in Uroš Milićević ter košarkarji Košarkarskega kluba Zlatorog Laško.

Karavana veselih popotnikov se je po koncu dogodka na Šmohorju preselila v dolino in se udeležila še večernega dogajanja v sklopu festivala Pivo in cvetje Laško. Tudi tokrat pa so deževale obljube zadovoljnih pohodnikov o vnovičnem snidenju na naslednji zabavi v hribih, ko se po krajšem premoru vsakič številnejša hribovska družina spet zbere v regiji najvišjih slovenskih vršacev, na Gorenjskem. Pred Valvasorjevim domom pod Stolom se dobimo v soboto, 12. avgusta, ob 10. uri.