V Valjevu odprli novo, tretjo tovarno Hisense Europe

Valjevo, 13. septembra – Korporacija Hisense je vložila 45 milijonov evrov v novo tovarno za izdelavo najsodobnejših hladilnikov v Valjevu, kjer so proizvodnjo tudi uradno zagnali. V novi tovarni Valjevo 3 bodo proizvajali dvovratne (ameriške ali side-by-side) hladilnike blagovnih znamk Hisense, Gorenje in Asko predvsem za izvoz na zahtevne evropske trge. Zaključek del in odprtje tovarne so zaznamovali z otvoritveno slovesnostjo, ki se je je udeležila tudi predsednica srbske vlade Ana Brnabić.

Gorenje v Valjevu uspešno posluje že 17 let ter prebivalcem Valjeva in Kolubarskega okraja zagotavlja več kot 1.750 delovnih mest. Začetek obratovanja nove tovarne Valjevo 3 pomeni zaposlitev dodatnih 1000 delavcev v naslednjih treh letih. Tovarna je zgrajena ob obstoječi tovarniški lokaciji na površini 45 tisoč m2 ter zajema sodobno proizvodno halo s površino 30 tisoč m2, skladišča in sodobno restavracijo za zaposlene. Načrtovana proizvodnja v novi tovarni je 750 tisoč dvovratnih hladilnikov letno, skupna proizvodnja v vseh treh obratih Gorenja Valjevo pa bo do leta 2025 1,7 milijona aparatov letno. Hladilniki iz Valjeva bodo našli svoje mesto v domovih uporabnikov po vsej Evropi in na vseh trgih, na katerih Hisense že posluje.

Menza za zaposlene s 3.000 obroki na dan

V skrbi za zaposlene in za zagotavljanje visokega standarda poslovanja so v Gorenju Valjevo konec avgusta odprli novo menzo za vse zaposlene. S tem projektom, v katerega so vložili več kot 700 tisoč evrov, želijo izboljšati delovne razmere in zaposlenim ustvariti boljše delovno okolje. Menza je zgrajena v okviru nove tovarniške hale Valjevo 3 ter opremljena z najsodobnejšimi kuhinjskimi aparati in napravami, ki ustrezajo najvišjim tehnološkim standardom in normativom pri pripravi kakovostnih, okusnih in zdravih obrokov. Zmogljivosti menze omogočajo pripravo več kot 3.000 obrokov dnevno.