V enem letu odložil 102 kilograma

Bojan Sovilj, Šoštanjčan, je v enem letu korenito predrugačil svoj videz. S spremembo življenjskega sloga je v letu dni izgubil 102 kilograma. Pred dnevi je na predavanju v Šoštanju povedal, kako mu je to uspelo. Po izobrazbi je rudarski tehnik, ki se trenutno pripravlja na doktorat iz stare drevne medicine, osnovane na Hipokratovih načelih. Poleg tega je tudi mednarodno certificiran trener odbojke.

Zahtevna, a učinkovita terapija

Njegovo življenje se je močno spremenilo, ko se je znašel pred izzivom prekomerne telesne teže. »S skoraj 170 kg sem dosegel točko, ko sem se soočil z resnimi zdravstvenimi težavami. Pomanjkanje gibanja in nezdrava prehrana sta bila glavna krivca. Sčasoma sem spoznal, da je bolečina edina stvar, ki te spodbudi k resnim spremembam v življenju,« je povedal uvodoma.

Zavedal se je, da se njegovo zdravje slabša, da je treba nekaj spremeniti, in začel je svojo pot do zdravega načina življenja. Poleg klistiranja se je odločil za spremembe v prehrani. »Ta je bila ključna, zato sem se odločil za 11-mesečno presno prehrano. Poleg tega sem se udeležil tudi Gersonove terapije, v okviru katere sem 30 dni užival le sokove. To je bila izjemno zahtevna terapija, a sem se zanjo odločil, ker sem verjel v njeno moč, da pozdravi tudi najtežje bolezni.«

Kosa, srp in motika najboljši fitnes

Čeprav se je v preteklosti aktivno ukvarjal s športom, ne zagovarja profesionalnega športa, saj meni, da veliko profesionalnih športnikov ne vzdržuje zdravega življenjskega sloga. Na poti hujšanja se je zavedel pomena gibanja v naravi. Verjame, da je fizična aktivnost v naravnem okolju ključna za zdravje in dobro počutje.

Celoten prispevek v Našem času, št. 11, ki je izšel 14. marca.