Tabor mladih godbenic in godbenikov

S koncertom v Kulturnem domu Šoštanj so 31.avgusta zaključili tabor mladih godbenic in godbenikov, ki ga je že 11. organiziral Pihalni Orkester Zarja Šoštanj, vodil pa ga je dirigent Miran Šumečnik. Če gre soditi po zaključnem koncertu, so se v petih dneh tabora mladi veliko naučili, zraven pa še izvrstno zabavali.
Za odlično delo jim je čestital župan Boris Goličnik, ki je povedal, da je vsako vlaganje v mlade naložba v prihodnost in apeliral na mlade godbenike, naj vztrajajo na tej poti. Miranu Šumečniku in ostalim mentorjem se je zahvalil in jim čestital za ves trud, ki ga vlagajo v glasbeno ustvarjanje in delo z mladimi.
Na letošnjem taboru jih je bilo kar 68, starih od 8 do 20 let, zanje pa je skrbelo 7 mentorjev: Grega Dermol, Špela Obšteter, Lenart Kukovec, David Špec, Tanja Petrej, Davor Plamberger in Miran Šumečnik. Pri izvedbi tabora so sodelovali tudi Občina Šoštanj, Zavod za kulturo Šoštanj, Glasbena šola Frana Koruna Koželjskega Velenje in JSKD – izpostava Velenje. Prehrano za udeležence so poskrbeli v OŠ KDK Šoštanj in Presti Velenje.