Strokovno vodstvo po razstavah

Danes, 7. novembra, Muzej Velenje vabi na Velenjski grad na brezplačno strokovno vodstvo po medmuzejski razstavi Igre moje mladosti. Po razstavi bo popeljala njena soavtorica, kustosinja pedagoginja Muzeja Velenje, Alma Javornik.

Razstava Igre moje mladosti je leta 2016 nastala v Goriškem muzeju, kasneje pa je potovala in bila dopolnjena v Notranjskem muzeju Postojna, Pokrajinskem muzeju Koper, Muzejih Radovljiške občine, do jeseni leta 2024 pa bo na ogled v muzeju na Velenjskem gradu. Na razstavi so predstavljene številne igre in igrače, s katerimi so se v prejšnjem stoletju igrale različne generacije otrok. Razstava je tudi interaktivne narave, prilagojena je tudi za slepe in slabovidne. Ob razstavi je bila prav tako pripravljena družabna igra, ki je na voljo za nakup v vseh sodelujočih muzejih.

V sredo, 8. novembra, vabijo ob 17. uri na mesečno strokovno vodstvo po stalnih in občasnih razstavah Muzeja usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju. Udeležba na vodstvu je brezplačna.

Z mesecem novembrom Muzej Velenje prehaja na zimski odpiralni čas. Muzej na Velenjskem gradu in Hišo mineralov si je mogoče ogledati od torka do nedelje med 10. in 17. uro, Muzej usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju pa med 9. in 17. uro. Zimski odpiralni čas je v veljavi od 1. novembra do 31. marca.