Stavkovni odbor SDRES vabi SPESS

Velenje – Stavkovni odbor Sindikata delavcev rudarstva in energetike Slovenije (SDRES) se je glede na število zbranih podpisov odločil in danes tudi uradno pozval sicer večji hišni Sindikat pridobivanja energetskih surovin (SPESS), da skupaj predajo stavkovne zahteve poslovodstvu Premogovnika Velenje in direktorici HTZ.

Zaupnik SDRES Asmir Bećarević pravi, da odgovor drugega sindikata pričakujejo do srede, nato pa bodo stavkovne zahteve skupaj z njimi ali sami poslovodstvu vročili v četrtek po 14. uri.

Verjetno pa je za poenotenje stališč obeh sindikatov do četrtka zelo malo možnosti. Predsednik SPESS Simon Lamot namreč pravi, da so jih v manjšem sindikatu res uradno pozvali k sodelovanju, a niso uradno priložili nobenih stavkovnih zahtev, čeprav so jih pričakovali že prejšnji teden, niti podpisov delavcev, da bi lahko videli, kakšen je odziv zaposlenih.

Uprava Premogovnika pa ocenjuje, da je večina zahtev sindikata SDRES, o katerih se govori (ki pa jih uradno še tudi niso videli), v tem trenutku neuresničljiva.