Revija narodno zabavne glasbe

Vinska Gora – V petek (16. marca) so člani TD Vinska Gora v sodelovanju z Radiom Veseljak in pod pokroviteljstvom MO Velenje v Večnamenskem domu v Vinski Gori pripravili 2. Revijo zmagovalcev festivalov narodno zabavne glasbe.

Nastopilo je 13 ansamblov, nagrajenih na lanskoletnih festivalov po Sloveniji: Ansambel Blaža Hutevca, Opoj, Galop, Frajerke, Šepet, Vižarji, TIK TAK, ansambel Jureta Zajca, Ponos, Navihani muzikanti, Vražji muzikanti, Mladi Pomurci in Prleški kvintet. Za presenečenje večera sta poskrbeli zmagovalka Zlate harmonike Ljubečna Tjaša Lesjak in njena sestra Ema v spremljavi ansambla Šepet.

Gost večera je bil legendarni Brane Klavžar. Predstavila se je tudi domača skupina Vingosi. Revijo je povezovala simpatična Janja Ulaga, humoristične vložke pa je dodal Franci Podbrežnik Solčavski. Večnamenski dom v Vinski Gori so napolnili obiskovalci iz vseh koncev Slovenije.

Dobiček prireditve so namenili ureditvi učne poti škrata Bisera, ki jo bodo odprli v soboto, 8. septembra pri domačiji Lamperček.