Potrjeno: Najboljša zabava je letos doma v hribih!

Kot da bi do črke prepisali scenarij izpred dveh tednov, so poskočni ritmi Aktualove galame in Veseljakove pumpe razkadili jutranje oblake, prešerno petje in zdravice zadovoljne množice pa so priklicali toplo pomladansko sonce. Prvi je na odru raztegnil meh narodno-zabavni Ansambel Jureta Zajca in takoj poskrbel za vesele vriske in srbeče pete hribolazcev, ki so se pod odrom zavrteli v družbi številne radijske ekipe. V nadaljevanju pa sta množico do konca razgrela ljubka Saša Lendero in neutrudni Vili Resnik, ki je požel prav poseben aplavz s svojo posebej za to priložnost prirejeno uspešnico V hribe me pust’. Tudi tokrat sta se oba glasbenika med svojima nastopoma podala kar med hvaležno občinstvo in bila s tem deležna še dodatnih simpatij navdušenih obiskovalcev. Ti so bolj sproščen koncertni format v hribih, kjer smo vsi enaki, izkoristili tudi za druženje in fotografiranje s priljubljenimi glasbeniki, gostujočimi vrhunskimi športniki iz Zlatorogove družine na čelu s svetovno rekorderko v smučarskih poletih Emo Klinec ter Klemnom Bunderlo, Ajdo Mlakar in njunimi radijskimi kolegi.

»Bilo je super! Kot vidite, ljudi je polno in največje veselje je v hribih,« je občutke po nastopu strnil Jure Zajc. »Top, odlično,« pa je izkušnjo ocenila ljubljenka občinstva Saša Lendero in si odprla pločevinko brezalkoholnega Laškega piva 0,0. »Za glas,« je pojasnila pevka. Da je dober glas o najboljših hribovskih zabavah segel že skoraj v vsako vas, so poleg vnovičnega izjemnega obiska dokazovale tudi registrske tablice dolge kače vozil iz vseh koncev in krajev Slovenije, parkiranih vzdolž sevniškega hriba.

Ob slovesu pa so spet deževale obljube in zaobljube zadovoljnih pohodnikov, da se zagotovo spet snidemo že kmalu – natančneje 24. junija, ko se karavana projekta Laško Gremo v hribe seli proti Primorski, kjer nas na prvo poletno soboto pred Vojkovo kočo na Nanosu od 10. ure dalje čaka nov nepozaben hribovski dogodek, ki ga nikakor ne gre zamuditi.