Pika miga

Velenje – V soboto, 7., in nedeljo, 8. oktobra, bo potekal že 20. Mini festival otroških plesnih skupin PIKA MIGA, ki ga organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti v sodelovanju s Festivalom Velenje. Na festivalu se bo predstavilo več kot 360 mladih plesalcev in plesalk, starih od 5 do 12 let.
Na festivalu se s plesnimi miniaturami predstavijo izbrane slovenske otroške plesne skupine. Za letošnji festival je državna selektorica za ples Mojca Kasjak izbrala 42 plesnih miniatur, mladi ustvarjalci pa so plesne točke skupaj z mentorji zasnovali v obliki solo plesov, duetov in skupinskih koreografij.
Prireditev Pika miga predstavlja prerez dela najmlajših plesnih ustvarjalcev, ki poskušajo vsakdanje življenjske dogodke, občutja, medsebojne odnose in druge vesele ali žalostne izkušnje ob pomoči mentorjev predstaviti skozi ples. Velika številčnost otrok, ki se v Sloveniji ukvarjajo s plesom, kaže na to, da gre za odlično obliko ustvarjalnega preživljanja prostega časa, Pika miga pa je imenitna priložnost, da pokažejo rezultate svojega dela.
Prav gotovo se Velenju ponovno obeta vikend, poln razigranosti, in prav to je tisto najpomembneje, kar poleg ustvarjalnosti združuje mlade plesalce in njihove mentorje. Prireditev bo potekala v Domu kulture Velenje, v soboto bodo plesalci stopili na oder ob 11:00 in 17:30, nedeljski plesni dan pa se bo začel ob 11:00 in 17:00. Vstop je prost.