Ose v nadaljevanje sezone z zmago

foto: RK Gorenje

Po reprezentančnem premoru se je 3. februarja s 14. krogom nadaljevala prva rokometna liga. Zasedba Gorenja Velenja, ki je prvi del sezone končala na 3. mestu razpredelnice, je na tekmovalni parket stopila v soboto, v predmestju Ljubljane se je pomerila s Škofljico.
Varovanci Zorana Jovičiča proti prvoligaškemu novincu pričakovano niso imeli večjih težav, nadzor nad tekmeci so prevzeli v drugi polovici prvega polčasa in si do odmora priigrali prednost štirih zadetkov (17 : 13). Dodobra so se nato razigrali v drugem delu srečanja – v zadnjih desetih minutah so si priigrali že dvomestno prednost (29 : 19), z visoko razliko pa so na koncu tudi slavili (34 : 23).
Zahtevnejši zalogaj velenjsko ekipo čaka ta petek, 9. februarja, ko bo moči na domačem parketu merila s Trimom. Vodilni Trebanjci so v soboto skalp še drugič v letošnjem prvenstvu vzeli Celjanom (33 : 29) in se približali svoji prvi lovoriki – po nekaj več kot polovici prvenstva imajo na svojem računu 3 točke naskoka pred trenutno tretjeuvrščenimi aktualnimi državnimi prvaki iz knežjega mesta in dve točki pred Velenjčani. Slednje po derbiju čaka tudi nova evropska preizkušnja, v torek, 13. februarja, se bodo v 1. krogu glavnega dela lige Evropa na Danskem pomerili s Skjernom.