Od Celja do Koroške

V organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti – območna izpostava Velenje je minulo soboto v Glasbeni šoli Velenje potekalo eno od šestih regijskih tekmovanj odraslih pevskih zasedb z naslovom Od Celja do Koroške. Nastopilo je enajst skupin.

Kot je povedala vodja izpostave Nina Mavec Krenker, so nastopile kakovostne pevske skupine, ki jih je ocenjevala tričlanska komisija. »Nastope so ocenjevali Tadeja Vulc, Primož Kerštajn in Sebastjan Vrhovnik. Njihovo delo ni bilo enostavno, saj se na tovrstna regijska tekmovanja prijavijo zbori oz. skupine, ki na območnih tekmovanjih dosegajo visok nivo. Nekateri se kasneje prijavijo tudi na državno revijo Naša pesem, ki bo prihodnje leto aprila v Mariboru.«

Zlata priznanja z odliko so prejele skupine Aglaja, Radlje ob Dravi, zborovodkinja Kerstin Pori, ki je prejela tudi priznanji za najboljši ženski pevski zbor regijskega tekmovanja in najboljšo izvedbo slovenske ljudske pesmi, nadalje vokalna skupina Remšnik, Radlje ob Dravi, zborovodkinja Martina Mrakič, ki je prejela tudi priznanje za najboljšo izbiro sporeda in za najboljšo izvedbo skladbe iz obdobja renesanse, ter APZ Karel Destovnik – Kajuh Celje, zborovodja Matevž Pušnik, ki je prejel priznanje za obetavnega zborovodjo in za najboljšo zasedbo.
Območno izpostavo Velenje sta zastopala MePZ Svoboda Šoštanj, zborovodkinja Anka Jazbec, ki je prejel zlato priznanje, in Rudarski oktet Velenje pod vodstvom Matjaža Kača, ki je prejel srebrno priznanje.