Nihče od prostovoljcev ne šteje ur

Društvo prijateljev mladine (DPM) Ravne je na rednem letnem občnem zboru predstavilo delo v preteklem letu in se lotilo načrtovanja novih dogodkov.

Kljub temu da je bilo društvo v Ravnah prisotno vsa leta, je v zadnjih osmih letih doživelo ponoven razcvet. Aktualna predsednica društva Tajda Kavčič, ki ji je bil zaupan že drugi mandat, je k vodenju pristopila s svežimi idejami in pobudami. Vizija društva temelji na dvigu kakovosti življenja otrok in mladostnikov iz domače vasi. Pri načrtovanju in izvedbi dogodkov sodeluje 29 animatork in animatorjev, ki so v preteklem letu za otroke in mladino izvedli ali sodelovali na štirinajstih dogodkih – športnih, kulturnih, zabavnih in ustvarjalnih. Pr večini sodelujejo tudi druga društva v kraju – upokojensko, športno in kulturno-umetniško. Tradicionalne prireditve so družinsko kolesarjenje do Rihterja, Ravenska župa, noč čarovnic, otroško pustno rajanje, peš do Viste, pohod po ravenskih poteh, filmski večer, obisk Dedka Mraza …

Iz finančnega poročila je bilo razvidno, da društvo deluje transparentno, da so sredstva smiselno in izjemno varčno porazdeljena. Delovanje društva, ki je bilo ustanovljeno pod okriljem MZPM Velenje, je po besedah predsednice Bojane Špegel na zavidljivem nivoju. Izvedba toliko dogodkov z majhnimi proračunskimi sredstvi kaže na izjemno iznajdljivost in ustvarjalnost ekipe.

Za uspešno delovanje društva se zahvaljujejo Občini Šoštanj in vsem društvom, ki delujejo v vasi Ravne. Veseli so, da si med seboj vedno pomagajo in da pri svojem delu nihče od prostovoljcev ne šteje ur, ampak se zavedajo, da s svojim prostovoljnim delom mnogo prispevajo h kakovostnemu življenju vseh krajanov, od tistih najmlajših do krajanov v zrelih letih.

Pričakovanja po raznolikem, zabavnem, poučnem, športnem in ustvarjalno obarvanemu programu DPM Ravne so bila po mnenju predsednice društva presežena. Želi si, da bi bili njihovi dogodki še naprej tako množično obiskani, saj je to bistvo njihovega delovanja in potrditev, da delajo dobro. K sodelovanju vabijo nove animatorje in se zahvaljujejo vsem, ki društvu kakorkoli pomagajo.