Mladi atleti in plavalci na igrah v Koreji

Na pot so se odpravili mladi velenjski atleti in plavalci, ki sodelujejo na mednarodnih športnih igrah v Daegu v Južni Koreji, ki potekajo med 5. in 10. julijem.

Ekipa, ki jo vodita strokovna sodelavca Športne zveze Velenje Katka Geršak in Nik Lemež, šteje 18 športnikov in 2 trenerja. Na igre so odpotovali atletinje in atleti Atletskega kluba Velenje: Aleks Bah, Jaro Miklavžin, Klara Oprešnik, Samaja Djedović, Sara Acman, Maša Mežnar, Oriana Lovrec, Iva Belec, Gaja Gradišnik in Neja Kimperk skupaj s trenerko Natalijo Bah ter plavalci in plavalke Plavalnega kluba Velenje: Miha Princl, Omar Mustafić, Brin Lorger, Domen Lamot, Nikolina Milijaš, Dženana Halilović, Pika Planko in Tia Mrkonjić s trenerjem Aljažem Žvikartom.

S sodelovanjem na mednarodnih igrah šolarjev naši mladi športniki nabirajo izkušnje, saj bodo tekmovali in se družili z več kot 1.500 mladimi športniki v starosti 12–15 let iz več kot 85 mest in 40 držav sveta.

Na mednarodnih igrah šolarjev se že od leta 1968, ko so bile prve takšne igre organizirane v Celju, povezujejo mladi športniki z vsega sveta in s tem širijo idejo o prijateljstvu, sožitju ter medkulturnem dialogu. Mestna občina Velenje je za sodelovanje športnikov na mednarodnih igrah šolarjev namenila 21.250 evrov. Sodelovanje velenjskih športnikov na teh igrah spodbuja že vrsto let, Velenje pa je organiziralo mednarodne igre šolarjev leta 1999.