Karitas pripravlja dobrodelno akcijo v trgovinah Hofer

Slovenske karitas bo tudi letos v vseh 92 Hoferjevih trgovinah zbirala izdelke za otroke in družine v stiski. Živila in izdelke za higieno bodo kupci lahko od danes do 23. marca odložili v nakupovalni voziček pri blagajnah in polepšali velikonočne praznike mnogim slovenskim družinam v pomanjkanju, so sporočili iz Slovenske karitas.

Družine v stiski potrebujejo osnovna živila, kot so mleko, olje, moka ter sladkor, veseli pa bodo tudi izdelkov za osebno higieno ter živil za otroke (žitne kašice, kosmiči, namazi). Izpostavili so, da je pomembno, da podarjeni izdelki ne potrebujejo hlajenja.

Vsaka od 92 trgovin Hofer bo ob začetku akcije prispevala izdelke v vrednosti 50 evrov. “Akcijo bomo pri Hoferju seveda podprli tudi z donacijo izdelkov, s katerimi bomo napolnili 92 nakupovalnih vozičkov v skupni vrednosti 4600 evrov,” so pred akcijo še napovedali pri Hoferju.

Plod že devetletnega sodelovanja Slovenske karitas in trgovine Hofer je bilo do sedaj kar 284 ton zbranih izdelkov. To številko pa želijo v podjetju s tokratno akcijo še nadgraditi, da bodo znova lahko pomagali številnim pomoči potrebnim.