Jutri na Šmohor v lov za rekordom

Ta vikend se karavana veselih popotnikov akcije Laško Gremo v hribe vrača ‘nazaj domov’, saj bodo dobro voljo delili pred Planinskim domom na Šmohorju nad Laškim. Je čas za nov rekord?

Jutri bo četrti pohod letošnje sezone akcije Laško Gremo v hribe, ko bodo planinci skupaj spet plesali in peli po jutranjem vzponu. Tokrat je končna točka na nadmorski višini 784 metrov, natančneje pred domom na Šmohorju, do katerega vodijo številne pohodniške pa tudi kolesarske poti. Za vse, ki si na poti želijo dodatne družbe, se voden pohod s Planinskim društvom Laško ob 9.00 uri začne pred gasilskim domom v Laškem. Zabava se pred planinskim domom v soboto, 15. julija, sicer začenja že ob 10. uri pa vse do 14. ure. Na vrhu bo vse vztrajne pohodnike pričakala pijača dobrodošlice Laško 0,0.

Z nami bodo tudi trije glasbeni gostje, ki bodo poskrbeli, da zabava nikakor ne bo zamrla. Na Šmohorju bodo z nami Ansambel PikMiki Vlahovič in Alya. Manjkali ne bodo niti športniki Laško družine, saj bodo vrh Šmohorja v soboto osvojili deskar Rok Marguč, rokometaša Uroš Milićević in Stefan Žabić (Rokometni klub Celje Pivovarna Laško) in predstavniki KK Zlatorog Laško. Tudi tokratni pohod pa je priložnost za nov žig Zlatorogove transverzale ponosa v kartončku »Gremo v hribe – Planinski dnevnik 2023«.

Pohod na Šmohor ima tudi posebnost, ki se je vsakokrat radi poslužujejo številni udeleženci. Kolesarsko društvo Laško namreč organizira tekmovanje iz Laškega na Šmohor. V preteklosti so tekmovalci že dosegali čase na nivoju »Rogliča«. Rekord, ki ga bodo lovili letošnji udeleženci, je namreč 18 minut in 25 sekund. Kdor poruši ta čas, dobi kar deset platojev piva. Lovil pa se bo tudi letošnji rekord največjega števila pohodnikov. Bo skupaj uspelo preseči dva tisoč hribolazcev z Nanosa?

Šmohor je dolga leta predstavljal zaključni dogodek akcije Laško Gremo v hribe, a ni naključje, da se je pred dvema letoma iz avgustovskega termina preselil na termin, ko se v Laškem odvija največji poletni festival Pivo in cvetje. Vsem oboževalcem in obiskovalcem v Laškem tako pripravijo več kot 48 ur plesa in zabave. Tudi ta vikend lahko po obisku festivala Piva in cvetje v petek, ko bodo nastopili Žan Serčič, Magnifico, Big Foot Mama, Dejan Dogaja, Jan Plestenjak, Polhakoliki in Boney M, svojo pot že v soboto nadaljuje na akciji Gremo v hribe na Šmohorju. Dan pa seveda zaključite na Pivo in cvetje zabavi skupaj z zasedbami Elivs Jackson, Šank Rock in Joker Out ter Luko Basijem in dvojcem BQL. S Šmohorja pa se bo v dolino spustila tudi Alya, ki bo v soboto kar dvakrat poskrbela za noro zabavo. Najbolj vztrajni pa si lahko ogledajo še nedeljsko povorko. To je najbolj nor vikend v letu!