Iztok Šmajs Muni prejel Meduzin kipec s certifikatom

Tokrat je velenjski umetnik Iztok Šmajs Muni prejel Meduzino prestižnost brez primere kipec s certifikatom. Kot pravi Muni, ki je že leta častni član Italia in arte nel mondo, ZDSLU, DLUL, LDK, NAI – Woostock »je ob vseh nagradah in nominacijah klavrno stalno opozarjati na potrebo po višjih finančnih podporah umetnikom, ki so navidezno predčasno zapustili prizorišče vizualne umetnosti in vztrajali ob delu, ki je še kako zahtevno v »podaljšku ustvarjalnosti«.

Pri tem našteva: »Od leta 2017 do 2024 sem prejel kipce: Julius Cesar, Il’david Michelagelo, Perseo, Velasquez, Hermes, Poseidone, Menelao, Galileo Galilei, Mona Lisa, Zeus, vse statue in certifikate – finalista v Melbournu 2021, 2023, certifikat iz mednarodne izborne razstave Vizije umetnikov »kurirano« s strani prof. Scarbija. Oskar for creativity Monaco 2023, šest mednarodnih kritikov …«

Priznanja podeljuje institucija Arte nel Mondo, ki se v sodelovanju z uveljavljeno akademijo ukvarja z moderno vizualno umetnostjo. Nagrade podeljujejo na mednarodnem nivoju avtorjem, ki so dali markanten prispevek v svetu kulture.

Iztok se je v zadnjih letih predstavljal na več skupinskih razstavah po izboru svetovnih kritikov: v Milanu, Benetkah, Londonu, Avstraliji … Prav tako ga pri nas predstavljajo na različnih dogodkih, kot je Festival Kaos, Open studio, Prešernov smenj. Lani je imel v Kranju samostojno razstavo Dnevnikarije.

Vabijo ga v Barcelono, kjer je v izboru za predstavitev na mednarodnem umetniškem sejmu, v Rimu bo gostoval na razstavi v galeriji Il Leone v juniju, v Brindisiju bo sodeloval na razstavi Time Machine.

Ponovno je vključen v pomembno publikacijo World of art, London, kjer predstavijo 74 sodobnih vplivnih umetnikov. Posebej pa je ponosen na umestitev v letošnjo knjigo Artnow 2024, ki bo kmalu izšla.

Za njegove slike, še posebej serije, ki jih prodaja v kompletu, se zanimajo znani ljudje. Še vedno pa čaka na diptih iz Londona, za katerega je treba plačati 600 €, da mu ga vrnejo.