Dve zlati in dve bronasti medalji za mlade velenjske športnike na igrah v Južni Koreji

2. julija je ekipa 18. mladih velenjskih športnikov odpotovala na 55. Mednarodne igre šolarjev v Južno Korejo v mestu Daegu , ki so se začele 5. julija.  Na igre se je letos pod okriljem Športne zveze Velenje in Mestne občine Velenje  odpravilo 18 mladih atletov in plavalcev.  S sodelovanjem na mednarodnih igrah šolarjev so naši mladi športniki nabirali izkušnje, saj so tekmovali in se družili z več kot 1 500 mladimi športniki v starosti 12 – 15 let iz več kot 85 mest in 40 držav sveta. Na mednarodnih igrah šolarjev se že od leta 1968, ko so bile prve takšne igre organizirane v Celju, povezujejo mladi športniki z vsega sveta in s tem širijo idejo o prijateljstvu, sožitju ter medkulturnem dialogu. Mestna občina Velenje je za sodelovanje športnikov na mednarodnih igrah šolarjev namenila 21.250 evrov. Mestna občina Velenje spodbuja sodelovanje velenjskih športnikov na teh igrah že vrsto let, Velenje pa je organiziralo mednarodne igre šolarjev leta 1999.

Ekipa, ki sta jo vodila strokovna sodelavca Športne zveze Velenje Katka Geršak in Nik Lemež, je štela 18 športnikov in 2 trenerja. Velenje in Slovenijo so zastopali atleti iz Atletskega kluba Velenje Aleks Bah, Jaro Miklavžin, Klara Oprešnik, Samaja Djedović, Sara Acman, Maša Mežnar, Oriana Lovrec, Iva Belec, Gaja Gradišnik in Neja Kimperk skupaj s trenerko Natalijo Bah ter Miha Princl, Omar Mustafić, Brin Lorger, Domen Lamot, Nikolina Milijaš, Dženana Halilović, Pika Planko in Tia Mrkonjić s trenerjem Aljažem Žvikartom iz Plavalnega kluba Velenje.

Igre so zaključene, mladi velenjski športniki pa so poskrbeli za odlične rezultate.  Že prvi dan se je v disciplini 100 m hrbtno Miha Princl povzpel na tretjo stopničko, v finale pa se je v tej isti disciplini uvrstil tudi Domen Lamot. 8. junija je Miha Princl osvojil še zlato medaljo in je v disciplini 50 m hrbtno pometel z konkurenco. Tudi zadnji tekmovalni dan v Južni Koreji je bil za Velenje izjemno uspešen. Ekipa atletinj, ki so jo sestavljale Neja Kimperk, Maša Mežnar, Gaja Gradišnik in Sara Acman, je v štafeti 4 x 100 metrov s časom 50.04 premagala vso konkurenco in osvojila zlato medaljo. Na stopničke pa je, v disciplini suvanje krogle, stopila tudi Oriana Lovrec, ki je osvojila tretje mesto.

.