Dan odprtih vrat Oddelka za laboratorijsko medicino SB Celje

Slovensko združenje za klinično kemijo in laboratorijsko medicino v okviru praznovanja 5. novembra kot Evropskega dneva laboratorijev pripravlja dan odprtih vrat slovenskih kliničnih laboratorijev. V okviru vseevropskega projekta bo svoja vrata odprl tudi Oddelek za laboratorijsko medicino v Splošni bolnišnici Celje.

Dan odprtih vrat bo posvečen predstavitvi laboratorijske medicinske dejavnosti širši javnosti, predvsem pa preiskovancem. V ta namen bodo slovenski klinični laboratoriji v različnih krajih po Sloveniji predstavili svoje strokovnjake, delo in njegov pomen pri obravnavi pacienta. Preiskovance bodo povabili v laboratorije, kjer jim bodo razkazali delovno okolje in prikazali postopke za pridobitev analiznih rezultatov, ki prispevajo pomemben delež pri odločitvah o diagnozi in zdravljenju bolezni.

Ogled laboratorija bo potekal vodeno v sredo, 8. novembra 2023, ob 10. uri. Obiskovalci, ki se želijo vodenega ogleda udeležiti, naj se pred ogledom zberejo v glavni avli Splošne bolnišnice Celje, pred Enoto za odvzem krvi.