Brezplačni spletni ogled filmov in glasovanje

V Sloveniji si bo med 16. in 18. aprilom mogoče brezplačno ogledati tri filme, ki so nominirani za letošnjo nagrado LUX. Ker vsak glas šteje, ste vabljeni, da po ogledu izbranega filma (ali filmov) do 23. maja na spletni strani https://luxaward.eu/sl glasujete za vašega favorita. Filme ocenite po sistemu točkovanja: ena zvezdica – slab, pet zvezdic – odličen. 50 odstotkov glasov prispeva občinstvo, 50 odstotkov pa poslanke in poslanci Evropskega parlamenta. Zmagovalni film bo razglašen 9. junija 2021 na podelitveni slovesnosti v Evropskem parlamentu.

Potrebna je prijava

Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji vabi k brezplačnemu spletnemu ogledu filmov Nažgani (16. april 2021), Kolektiv (17. april 2021) in Corpus Christi (18. april 2021), treh finalistov za letošnjo nagrado LUX – evropsko filmsko nagrado občinstva. Vabimo vas tudi k oddaji glasu za vašega favorita.

Obvezna prijava na: bit.ly/lux-prijave | Število sodelujočih je omejeno.

 Spletno povezavo in geslo za ogled filma (ali filmov) boste dan pred dogodkom prejeli na elektronski naslov, ki ga boste navedli v prijavnem obrazcu. Posamezen film si bo mogoče ogledati le na predvideni datum, uro ogleda pa si boste lahko izbirali sami.