Župan sprejel invalide in prostovoljce

Velenje – Ob današnjem mednarodnem dnevu invalidov so organizacije, ki jih predstavljajo, ponovno pozvale, da je treba invalidom omogočiti polnopravno vključevanje v družbo. Zato je treba odstraniti tako ovire v fizičnem kot družbenem okolju, k čemer nas zavezuje tudi konvencija Združenih narodov o pravicah invalidov.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je danes popoldan v Galeriji Velenje sprejel predstavnike invalidskih organizacij, ki delujejo v občini. Ob tem jim je čestital za praznik in se jim zahvalil za vse, kar prispevajo k boljšemu delovanju  lokalne skupnosti. Dejal je še, da je pomembno, da si v teh časih stojijo ob strani, da si pomagajo in da sodelujejo.

Ker je v nedeljo, 5. decembra, tudi mednarodni dan prostovoljstva, je župan zvečer v sejni dvorani Mestne občine Velenje sprejel tudi predstavnike največjih prostovoljskih organizacij v Velenju – MZPM Velenje, MC Velenje, Šolskega centra Velenje in Šaleške pokrajinske zveze društev upokojencev. Velenje je mesto s srcem, je na obeh sprejemih poudaril župan in tako prostovoljcem kot invalidom povedal, da so pomemben del tega srca prav oni.