Župan sprejel državne prvake in perspektivne mlajše športnike

Včeraj, 20. junija, je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol na Velenjski plaži sprejel mlajše športnike, ki so v zadnjem letu zelo uspešno nastopili na državnih prvenstvih ali na drugih primerljivih mednarodnih tekmovanjih. Zavedamo se, da je športni podmladek v obdobju srednje šole potrebno nenehno spodbujati in bodriti, saj je to zadnja prelomnica pred vstopom v svet športnega profesionalizma, zato smo sprejem pripravili za novo generacijo vrhunskih športnikov, ki bodo kmalu promovirali šport in Velenje na najvišjem nivoju.

Na Mestni občini Velenje so že večkrat izpostavili, da so v Velenju ponosni na športnice in športnike, ki s svojimi dosežki tako dobro predstavljajo in promovirajo Velenje v Sloveniji in širše. V lokalni skupnosti se zavedajo izjemnega pomena športne dejavnosti za zdravo, zadovoljno in kakovostno življenje. Prav s tem namenom izvajajo številne projekte, ki spodbujajo športne aktivnosti. Nenehno si prizadevajo, da v lokalni skupnosti ustvarjajo za športne aktivnosti in športne klube dobre pogoje. Obstoječo športno infrastrukturo poskušajo sproti posodabljati, prav tako namenjajo sredstva za nove investicije na področju športa in rekreacije. Letos jeseni se veselijo nove pridobitve – urbanega parka, ki bo zagotovo pripomogel k razvoju nove generacije mladih športnikov.

Sprejem je bil tudi priložnost, da so prisluhnili predlogom mladih športnikov za nadaljnji razvoj športnih dejavnosti v Velenju, saj zagotovo sledijo najnovejšim trendom na področju športa. Veselita jih tudi dobro sodelovanje in povezovanje športnih klubov med seboj. Poudariti pa je potrebno tudi izjemen vpliv športa in redne aktivnosti na proces odraščanja mladostnika, saj s športom pridobi občutek za zdrav način preživljanja prostega časa, zdrav način prehranjevanja, boljšo organizacijo obveznosti in dobro samopodobo.

Županov sprejem, ki so ga pripravili v sodelovanju s Športno zvezo Velenje, je bil športno obarvan z vodnimi aktivnostmi, ki jih ponuja Klub vodnih športov Velenje na Velenjskem jezeru. Športnicam in športnikom so podarili promocijske majice Velenje.