Župan nagovoril verske skupnosti

Velenje – Jutri je svetovni dan religij. Ob tem dnevu so v Mestni občini Velenje tradicionalno organizirali srečanje predstavnikov verskih skupnosti, ki delujejo na njenem območju. Tega srečanja tokrat ne bo, ker ga epidemiološka slika ne dopušča. Župan Peter Dermol pa se je preko družbenih omrežij zahvalil vsem lokalnim verskim voditeljem, da spodbujajo medkulturni dialog in da po svojih močeh blažijo stiske občanov v času epidemije.

Mestna občina Velenje že od nekdaj, kljub nacionalni in verski raznolikosti, zelo uspešno vzdržuje medkulturni dialog, ki zagovarja odprtost, strpnost, solidarnost, enakovrednost vseh družbenih skupin, ne glede na njihov socialni status, versko prepričanje ali etično pripadnost.

V Mesti občini Velenje uspešno delujejo albansko, bošnjaško, međimursko in srbska društva, ki večkrat sodelujejo tudi pri skupnih projektih. Ena izmed zelo dobro obiskanih prireditev je Predstavitev kulinarike etničnih skupnosti Šaleške doline.

Župan Peter Dermol je ob tej priložnosti še dejal: “Živimo v obdobju epidemije, ki še toliko bolj zahteva posluh za sočloveka. Prav zaradi tega izvajamo številne projekte, ki lajšajo vsakdan najbolj ranljivim skupinam – nakup in dostava osnovnih živil ter zdravil, brezplačni družabniški telefon za starostnike, brezplačna dostava brezplačnega toplega obroka na dom, topli obroki za učence in dijake …
Skrb za naše občanke in občane, ne glede na njihovo veroizpoved, bo tudi v prihodnje ena izmed naših najvišjih prioritet.”