Zdravo zajtrkovali z otroki

Velenje, 18. novembra – Tudi župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič se je pridružil projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je potekal v okviru dneva slovenske hrane. Zajtrkoval je skupaj z ministrico za obrambo Andrejo Katič in otroki Vrtca Velenje, enote Vrtiljak.
V projekt so se vključile vse velenjske osnovne šole in vse enote Vrtca Velenje. Postregli so jih s tradicionalno slovensko hrano: kruhom, maslom, medom, mlekom in jabolko.
Slakov »Čebelar« je danes odmeval tudi po hodnikih šoštanjske šole in vrtca. Že deseto leto zapored sta namreč obe ustanovi sodelovali v projektu slovenski zajtrk. Pred leti se je akcija začela kot medeni zajtrk, ki je s časoma prerasla v slovenski zajtrk, saj na jedilniku ni več zgolj domači med, temveč so domače tudi vse ostale dobrote: kruh, maslo, mleko in jabolko.
Vabilu na medeni zajtrk Vrtca Šoštanj se vsako leto odzove župan Občine Šoštanj Darko Menih, ki je pohvalil idejo, da se v šolah in vrtcih v prehrani uporablja čim več lokalno pridelane hrane.

medeni-zajtrk