Znova cepljenje proti covidu-19

Velenje  – V Zdravstvenem domu Velenje so že začeli proti covidu-19 cepiti s cepivoma Pfizer in Moderna, ki sta prilagojeni prvotni različici koronavirusa in koronavirusni različici omikron ter sta registrirani za uporabo pri osebah, starejših od 12 let, ki so bile pred tem osnovno cepljene. Pričakujejo, da bo v prihajajočih jesenskih dneh naraslo zanimanje zanj. Narašča namreč tudi število okuženih.
V Zdravstvenem domu Velenje poteka tudi testiranje s hitrimi antigenskimi testi v akutni ambulanti (zraven dežurne ambulante), vsak delovni dan od ponedeljka do petka med 7. in 10. uro. Kakšen je postopek?

Brezplačno testiranje s HAGT je za osebe, ki jih napoti izbrani osebni zdravnik, imajo simptome in s seboj prinesejo pozitiven HAGT po samotestiranju, ter za vse, ki želijo prekiniti izolacijo med. 7. in 10. dnem po pozitivnem rezultatu na okužbo s Sars-Cov-2. Testiranje s PCR-metodo je po presoji izbranega osebnega zdravnika. Za osebe brez simptomov z okužbo je testiranje samoplačniško. Po uradni potrditvi testa je treba obvestiti svojega zdravnika, ki pripravi dokumente za izolacijo, kar lahko pacienti uredijo tudi na spletni strani zdravstvenega doma.
Na cepljenje se je treba naročiti s spletnim obrazcem, ki je dostopen na spletni strani Zdravstvenega doma Velenje. Tisti, ki imajo pri izpolnjevanju obrazca težave, lahko pokličejo na INFO telefon 03 899 55 41 in jim bodo pri vnosu podatkov in izpolnjevanju po telefonu pomagali zaposleni.