Živahen utrip v novo leto

Velenje, 27. decembra – Tudi ta teden do novega leta vas vabijo čarobna promenada, pa tudi Kulturni dom in Titov trg.
Muzej Velenje bo v ponedeljek, 28. decembra, organiziral pripovedovanje pravljic O čudežnem rogu in Jes pa vem za eno zgodbo, ki jih bo interpretirala Katarina Fužir. V mrzlih zimskih dneh tudi ptice potrebujejo našo pomoč, zato bo Čarobno promenado obiskal prijazni Ptičar, ki bo najmlajše naučil izdelati ptičje pogače. Nastop Fešta banda ob 19. uri bo razgibal praznično vzdušje na prostem.
Mladinski center Velenje bo v torek, 29. decembra, organiziral novoletno bobnarsko delavnico, potekala bo projekcija dokumentarnega filma Srčna leta, najmlajše pa bo obiskala tudi Zimska vila. V Domu kulture Velenje bo ta dan praznična družinska predstava Pekarna Mišmaš, v izvedbi bogate igralske zasedbe Slovenskega ljudskega gledališča Celje.
V sredo, 30. decembra, bosta obiskovalce nasmejala klovna Tom in Jerry z zabavnim cirkuškim nastopom, Pihalni orkester Zarja Šoštanj se bo s prazničnimi melodijami poslovil od starega leta, dimnikar pa bo delil gumbe za srečo v novem letu 2016.
Najdaljšo noč starega leta bodo obiskovalci silvestrske gledališke predstave lahko začeli praznovati v družbi KD Gledališča Velenje, ki bo uprizorilo gledališko parodijo Vse o Šejkspiru, druženje pa se bo nadaljevalo na Titovem trgu. Tam se bo ob 18. uri začelo silvestrovanje za najmlajše s plesalci Plesne šole M Dance in Goriškimi škrati, do naslednje zime pa se bo od otrok poslovil tudi dedek Mraz. Od 22. ure, pa vse do jutranjih ur, bodo Velenjčanke in Velenjčane na Titovem trgu zabavali člani skupine Čuki.